niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ratunek dla stoczni

No i sprawa wyjaśniona !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ratunek dla stoczni

Minister środowiska, prof. Jana Szyszko uchylił decyzje wydane przez byłego wojewodę podlaskiego Marka Strzalińskiego zezwalające na budowę trzech odcinków drogi Via Baltica w wariancie białostocki. Zdaniem ministra wydane tuż przed wyborami decyzje wojewody podlaskiego w sprawie inwestycji na drodze krajowej nr 8 – obwodnicy Augustowa, oraz odcinków Białystok – Katrynka i Święta Woda – Sochonie - są sprzeczne z prawem, bo planiści wytyczyli je na obszarach chronionych europejskiej sieci Natura 2000.

Via Baltica nie przez Białystok... a co w zamian? - czym się ministrowie przechandlowali?

A ciągnijmy może to dalej w jednym wątku:
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=17594&t=17594

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

To może ja coś zadam.
Co to za budynek i gdzie się znajdował?

Zbych

DRINKING MILK -MLEKO W BUTELCE DLA KOTA POJEMNOŚĆ - 200ML - 3,72zł (http://www.4animals.pl/product_info.php?cPath=24_33_40&products_id=756).

echh nie wiem o co Ci chodzi to jakies nie powazne zarty!zle moze sie czujesz skoro Ci nie dobrze?:)

Zbych

w TV cos pokazywali! moze w koncu sie uda i bedzie po naszemu:))

inka :P wnuczka :D

Może nieco opacznie to zrozumiałem.
Ale PKDN nie jest teraz najważniejszy. Teraz liczy się Natura 2000, a te obszary są z obu stron i stąd potrzeba wyboru mniejszego zła. Poczytaj na stronach WWF, OTOP i innych organizacji.

Testerze
W kontekście tego co się dzieje różnica między obwodnicą Łomży i Via Baltiką jest coraz mniejsza.

Szczerze mówiąc, to nie pamiętam dokładnie, ale obiło mi się gdzieś o uszy. W telewizji, internecie czy coś. Podobno korzystniej jest nie wyłączać światła wychodząc na moment z pokoju. Zaznaczam jednak, że specjalistą od elektryki nie jestem, a jeśli jestem w błędzie, to w takim razie bez ogródek się do tego przyznaję :)

cisza nocna sie chyba zaczyna o 22. Moze teraz imprezy niech zaczynaja sie o 15 i kończa o 22

O żółwiac koło Łomży to ja nie słyszałem. Pewnie jestem za mało w temacie.
Nie byłbym taki pewny co do przewagi wariantu zachodniego, bo tam dolina Narwi jest znacznie szersza. Myślę, że wymaga analizy ludzi lepiej zorientowanych niż np. ja.
A tak na marginesie, to wariant zachodni bardziej mi się podoba.
Wchodni raczej wiąże się z drogą od Zambrowa, a więc mógłby z lekka ominąć miasto. Tak np z Głębokiej Szosy w prawo.

A co do Natury 200, to tak jest ona związana z traktatem akcesyjnym, ale nie martw się Kefasie. W obu sieciach obejmuje oba wszystkie dotychczas chronione obszary, i jeszcze trochę. Zajrzyj tam
http://natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/jednostki.php?minx=655566.056903&miny=569389.931563&maxx=752217.038097&maxy=627313.211250&imagewidth=550&imageheight=330&CMD=ZOOM_OUT&INPUT_TYPE=submit&INPUT_COORD=0%2C0%3B0%2C0&KEYMAPXSIZE=120&KEYMAPYSIZE=112&MapSize=550%2C330&OSO_A=Y&SOO_A=Y&proponowane=Y&miasta=Y&powiaty=Y&zbiorniki=Y&PREVIOUS_MODE=0

Jantar, Tester & pozostali miłośnicy prawdziwego mleka- wtorki, piątki na rynku (najczęściej w okolicach bramy od Sikorskiego) można kupić mleko prosto od krowy (czasami nawet niedokładnie przecedzone :))), niestety w plastikowych, półtoralitrowych butelkach.

Wystarczy jednak odstawić je na dzień, żeby stwierdzić, że naprawdę jest to Mleko (przez wielkie M), ponieważ zbiera się na nim prawdziwa śmietana.

Dla mniej wymagających, ale bardziej higienicznych- to nowe świeże mleko z "Mlekovity" też ma smak i zapach zbliżony do mleka, w przeciwieństwie do tego czegoś białego, co śmierdzi przypalenizną i nigdy się nie zsiada, a nazywa się UHT.

Do spożycia bez wstrętu nadaje się także mleko marki "Milko", zdaje się z "Mlekpolu"...

:)

można tak w dzisiejszych czasach ?

Carpe diem everybody !

To trudne, ale można...
zdecydowanie trudniej chwytać dzień samemu, bo i po co..?

.

Być może to zależy od tego jakie doświadczenia wpłynęły na ukształtowanie się takiej postawy owego "psa" ... Zranione zwierzę w potrzasku potrafi kąsać nawet w stanie przedagonalnym
Z drugiej strony wszystkim znane jest pojęcie egoizmu. Z psami jak z ludźmi nie dwóch takich samych ;)

Wręcz przeciwnie. W Łomży szybki numerki są tak samow modzie jak gdzie indziej...

Zbych

Poczekajmy co mają do powiedzenia dziewczyny, bo na razie nie widzę żeby miały swoje zdanie na ten temat. A bez nich przecież nic nie wyjdzie ;D

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Dla taty kup jakie.ś perfumy :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org