Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdyby było prawo i sprawiedliwośc to dzisiaj ubieralibyśmy radośnie choinkę |
ksiądz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdyby było prawo i sprawiedliwośc to dzisiaj ubieralibyśmy radośnie choinkę |
kuminiarz HAHAHAHA
|
|
Re: gdyby było prawo i sprawiedliwośc to dzisiaj ubieralibyśmy radośnie choinkę |
Ale moje piwko jest tylko na PRYMIE :( mar
|
|
buahaha... no comments
|
|
Szukam DJ'a
|
|
W Łomży nigdy nie przebijemy ilością zamawianych autobusów Krakowa, Warszawy, Poznania, czy Białegostoku. Skoro przy tych samych terminach producenci startują w przetargach w większych miastach, to rada by była większa konkurencja i u nas jest jedna. W przetargu trzeba dać dłuższy czas na dostarczenie autobusów, by każdy z nich bez problemów wyrobił się. Nie zaszkodzi wysłać informacji do producentów o przetargu. Wtedy będzie wiadomo, startowali wszyscy co mogli i chcieli i wybraliśmy najlepszych.
|
|
elo2. wszyscy producenci autobusów w Polsce i w Europie wiedzieli, że jest przetarg na 22 autobusy i to w dwukrotnie dłuższym terminie bo pierwszy przetarg był unieważniony. Jest coś takiego jak zamówienia publiczne. Powyżej pewnej kwoty obowiązkiem jest publikować informację o przetargu w Biuletynie Zamówień Publiczny Unii Europejskiej. W każdej firmie zainteresowanej sprzedażą siedzą ludzie przeszukujący zamówienia w określonym segmencie i mają na bieżąco informacje. Lepiej się orientują o aktualnych zamówieniach w branży niż firmy ogłaszające zamówienia. W Łomży byli przedstawiciele Solarisa, Solbusa, Mercedesa, Volvo, Scani, dodatkowo pytania zadawali pisemnie przedstawiciele Autosana, białoruskiego MAZ-a, Nawet przedstawiciel chiński ze swoją ofertą przymierzał się do Łomży ( przy okazji powiem , że chcieli wykupić znak towarowy "Jelcz" i sprzedawać pod tym logiem chińskie badziewia). Łomżyńskie wymogi co do autobusów były bardzo rozbudowane i głównie to zniechęciło niektórych dostawców, którzy tak sprzedają jak fabryka wyprodukuje masowo i nie bawią się w modyfikacje wyposażenia. Np Mercedes Conecto jest produkowany w Turcji a montaż polskich tablic elektronicznych jest wykonywany w serwisie pod Warszawą. Mercedes Citaro produkowany w Niemczech nie ma co liczyć bo jest droższy i zazwyczaj nie oferowany na polskim rynku. Natomias MAN nawet na Łomżę nie zwrócił uwagę. Ale skoro nawet Toruń sobie olali z większym zamówieniem mimo, że byli preferowani to nie ma się co dziwić. Dla zainteresowanych polecam stronkę www.infobus.pl
|
|
bednarz 2x HAHAHAHA
|
|
Witam! Czy w łomży ktoś skupuje katalizatory? słysząłem , że w nowogrodzie gdzieś jest ale co gdzie i jak ? I jak płacą za takie katalizatory?
|
|
Trzeba na PRYMIE bywać żeby wiedzieć :):):):) A przynajmniej od czasu do czasu zalecieć :) Dziś była wysmienita okazja :):):):):):):):):):) rudy błazen z druhem
|
|
siewc też jest do dupy :)
|
|
on nie koziołkował tylko uderzył w kręgi znajdujące się w rowach, przy tych wjazdach na pola są, kto tamtędy jeździł ten powinien wiedzieć
|
|
co jest obecnie po dawnym 7 kier?? warto tam sie wybrac?:)
|
|
jak zmienią dj to moze warto bo wczoraj totalna porazka...
|
|
empek, dzięki za dokładną odpowiedź. Czyli jest jak jest, kupiliśmy najlepiej jak mogliśmy. Z ciekawości zajrzałem na stronę przedstawiciela MAZa. Na Białorusi też idą z postępem. :) http://www.maz-auto.pl/autobusy/maz/203076
|
|
Ciekawe to jest. Trzeba to sprawdzić i jeśli to jest prawda. Trzeba poinformować władze Łomży mar
|
|
eee tam Mieczysław na pewno wie gdzie jest schron, przecież był I-szym w okresie zimnowojennym
|
|
byłem, widziałem nawet na necie piszą że uderzył w przepust
|
|
GOMET p. Karola z Mątwicy - sporo dla mnie robil i nigdy nie bylo problemu
|
|
około 400zł HAHAHAHA
|
|
Też ostatnio szukałem takiej firmy... i znalazłem. U moich teściów koleś robił ze 3 kominki na przestrzeni 15 lat i wszystkie do tej pory sobie chwalą. U mnie kominek był robiony jesienią i jestem bardzo zadowolony. www.mirkom.pl Przejdź się, pogadaj- konkretny gość
|
|
bomba prawda jest taka, ze to, ze pieniedzy im nie dadza bylo do przewidzenia, taki mamy kraj, nie sa jedyni. I po co tu gdybac. Moze twoi rodzice powinni zaczac sie ubiegac o rente na ciebie. O mnie nie musisz sie martwic, a takie wypowiedzi jak sledczego sa juz po prostu nudne, bo co do h** ma jauz po do tego. Wszedzie trzeba wpierda.lac sie z politycznymi wypocinami.
|
|
wow
|
|
Słyszałem coś o tym, że to ponoć sami studenci organizują. Jak uda im się, to naprawdę chyle czoła. Jednak polska młodzież potrafi coś fajnego zrobić. Oby za kilka lat było tak w Łomży!!! Co wy na to?
|
|
hehe niestety nasze uczelnie nie maja takich funduszy, co nie zmienia faktu ze w tym roku cos sie juz ruszylo. Na ursynaliach bede na pewno, bo kilku zespolow nie mozna po prostu przegapic.
|
|
http://www.slub.lomza.pl/content/blogsection/8/89/ Na tej stronce na pewno coś znajdziesz
|
|
tak nie ma jeszcze piątek a na aparat jeszcze długo trzeba czekć chcę żeby zobaczył ją jakiś specjalista słyszalam o smoczkach dla takich małych dzieci.
|
|
Witajcie. Podaję swój adres e-mail: damianoso91@o2.pl Majka74 i Henry, może moglibyście się do mnie nań odezwać? Byłbym wdzięczny. :) Pozdrawiam;)
|
|
wygląda to tak: kilku grubych dewiantów w sukienkach za pieniądze wpi.er.da.lają się w życie dwuch śmiesznych owiec które h.u.j wie czemu bawią się w te baśnie andersena i płacą za to hehe . K.u.r.w.a fa klechistan nigdy nie skończy mnie zadziwiać
|
|
Jestem osoba poszkodowaną przez tego człowieka i na pewno nie tylko ja bo wiele innych osób !!!!!!!!!! Wiomar to DNO ....
|
|
a no to, ze skoro w umowie tego nie ma to nie masz obowiazku tego robic i skoro Tobie to nie odpowiada to jest proste i logiczne ze rezygnujesz. W tym momencie nie ponosisz odpowiedzialnosci za cos co nie bylo w zakresie twoich obowiazkow tzn nie zawarte w umowie ani ustnej ani pisemnej z zatrudniajacym. To jest proste i logiczne. A co ja na to? Ze naiwnych jest duzo i skoro daja sobie w kasze dmuchac to nie ich dmuchaja dalej. Prawa swoje trzeba znac, tymbardziej podejmujac prace.
|
|
A kto ci powiedzial ze w domu to tylko samouki? Nie wszyscy co pracuja w domu sa bez szkolen...to wcale nie znaczy, ze jak w salonie to od razu z certyfikatami, bo i samoukow zatrudniaja w salonach chociazby dlatego, ze maja do tego dryg i robia lepiej niz wystudiowane osoby. Tak samo jest z fryzjerkami... Wlosy przedluzaja w Elfryzie, Ewelina na Dugiej tez chyba przedluza...ale nastaw sie na koszty od 1000zl w zwyz
|
|
Fajnie się układają na figurze dokładnie to miałem na myśli :D
|
|
Ja osobiście mam to wszystko w d.upie i to na samym dnie.
|
|
w sklepie AGD ...
|
|
Jak można zobaczyć w tv, w innych miastach, gdzie są jeziora lub rzeki część osób korzysta z pięknej pogody i wypoczywa nad wodą. W Łomży od lat o tej porze roku na plaży mamy trzęsawisko, któremu bliżej do bagien biebrzańskich, niż do plaży miejskiej. Skoro wszyscy wiedzą, że co roku Narew zalewa, to może warto pomyśleć o podniesieniu trenu plaży o pół metra w górę. Tak jak już inni pisali, wystarczy kilka wywrotek piachu, zrobić dreny, by woda spływała i plaża byłaby już dziś dostępna.
|
|
Ikea jest bardzo droga, nie dla Łomży. Costaroma z kolei jest tania i ma naprawdę DUŻY asortyment. Auchan buduje głównie własne centra handlowe, a wtedy tuż obok buduje się czasami Leroy Merlin. Deichmann pewnie będzie w jednym z CH. McDonald i KFC, będą jakie takie małe lady, nie ma co liczyć na dużą "restaurację" jak na Legionów. Patrz, w Białym dopiero niedawno otworzyli restauracje KFC, wcześniej było tylko w CH Biała i Alfa jako lady.
|
|
tylko nie USA - bo rzygac sie chce .Ja na poczatek wklejam :http://www.youtube.com/watch?v=a0e5dHvKiPc Brigada-mafia rosyjska , drugi http://www.youtube.com/watch?v=B1Q4F5a8ztg karny batalion.Nie bede streszczac ale naprawde warto obejrzec zwlaszcza ten drugi. HAHAHAHA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |