sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi

skopiowałem z wątku politycznego:
...na szczęście ja nie mam problemów, mieszkam w "Jedności" i mimo różnych opinii, które do mnie docierają jakoś nie miałem z nimi problemów. Choć raz zdarzyło mi się, że zalegałem z wszystkimi opłatami względem spółdzielni przez ponad 3 miesiące (po nowym roku PKO S.A. przestało odbierać przelewy wysyłane z mBanku, a ja nie zauważyłem zwrotów <nie zaglądałem do historii rachunku>) pod koniec marca otrzymałem prośbę z przypomnieniem że zalegam na całkiem pokaźną sumkę, a na początku kwietnia udostępniono mi inne konto z którego korzysta spółdzielnia, bym mógł płacić czynsz w ten sam sposób co do tej pory (dzieki temu nie muszę chodzić do kasy, czy do jakiegoś banku by dokonac wpłaty).
To nie jedyna sytuacja kiedy to zostałem miło obsłużony.

A co do Perspektywy... u wylotu Ks. Anny, przy Szosie Zambrowskiej stoi blok, a na nim wielki napis: "PERSPEKTYWA - to nasza spółdzielnia" (chyba tak, mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem), wszyscy znajomi którzy przyjeżdżają do mnie sposa Łomży i tamtędy do mnie podjeżdżają śmieją się, że ta spółdzielnia chyba Anioła z "Alternatywy4" ściągnęła! :D hehehehe

A co do mieszkańca i jego relacji ze spółdzielnią.... napisał: Jeśli kogoś uraziłem to z góry przepraszam, tylko że to ja mając rachunki uregulowane- nie mam wody ...odpowiedzialność zbiorowa...!?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi

Czesław.
Z Twojej relacji wybija sie obraz zaradnych, uspołecznionych ludzi, którzy potrafili coś zrobić, a nie tylko gadać i kłócić się. Gdyby tak teraz znalazło się kilku społeczników z prawdziwego zdarzenia, pewnie optymizm częściej gościłby w naszym grodzie. Pozostaje mieć nadzieję, że to nie utopia. W Nowogrodzie coś się już rusza. Chyba w Łomży też warto by skorzystać z doświadczeń naszych przodków. Tobie zaś należy się duże uznanie za rzeczową relację.
Może to kolejna kropelka, która drąży skałę obojętności i beznadziei ? Może wśród licznych czytelników forum też się coś przełamie ?

Re: liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi

Niestety, policjanci sami się nie uzbroją, a giną i ulegają wypadkom, jak słusznie zauważasz, z powodu braku szkoleń. Fotoradary, mimo że są drogie, szybko się zwracają, a pieniądze z kieszeni bezmyślnych kierowców idą na zaopatrzenie policji i szkolenia.

Wydaje mi się, że pomysł fotoradarów jest OK. Skończą się rajdy idiotów po mieście, czego można doświadczyć nie tylko w nocy na ulicach Łomży, ale także coraz częściej w dzień. Piraci drogowi nie mogą czuć się bezpieczni, a łomżyńskich policjantów jest zbyt mało, aby mogli skutecznie wyłapywać idiotów zza kółka i dbać o bezpieczeństwo mieszkańców miasta.

A fotoradary są dla nas wszystkich. Jeśli jeździsz zgodnie z przepisami, to nie masz się o co pieklić.

Pozdrawiam.
grover

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org