poniedziałek, 05 grudnia 2016 napisz DONOS@
Wyszukiwarka
Wczytanie

„Najsmaczniejsze pierogi z mięsem”

Pieróg pierogowi nierówny. Wiedzą o tym doskonale nie tylko smakosze. Ostatnio do boju na pierogi stanęli uczniowie klas technik żywienia i usług gastronomicznych łomżyńskiej „Wety”. Tym razem rywalizacja była jeszcze trudniejsza bo szkolny konkurs kulinarny nosił tytuł „Najsmaczniejsze pierogi z mięsem”.

Konkurs zorganizowano z inicjatywy Koła Gastronomicznego w szkole, którym kierują nauczycielki Elżbieta Jarota i Ewelina Karpińska-Siwek. W stołówce szkolnej przez kilka godzin  rywalizowały ze sobą najlepsze zespoły klasowe uczniów kształcących się na kierunku technik  żywienia  i  usług  gastronomicznych. Uczestnicy w  oparciu  o  własne  receptury  starali  się  wytworzyć  jak  najlepszy „produkt końcowy”.Ten oceniało jury złożone z  bardzo  wymagających  nauczycieli – technologów. Wybierając najlepsze pierogi z mięsem pod uwagę brano kilka kryteriów: prawidłowość  receptury, warunki  produkcji  (higiena), cechy jakościowe (wygląd  ogólny, smak, zapach) oraz oryginalność i innowacyjność podania.

I po podsumowaniu wszystkich ocen wyszło, że najsmaczniejsze pierogi z mięsem w Wecie robią uczennice klasy II d: Marta Ziemczyk i Sylwia  Olbryś.
Bój o drugie miejsce był tak zacięty, że jury przyznało go dwóm parom ex aequo: Weronika  Choińska i  Aleksandra  Kędziorek  z kl  I d  oraz  Przemysław Dziubiński i Andrzej Ciołek z kl II c.
Na trzecim miejscu rywalizację zakończyła para: Paulina Kruczkow i Patryk Gliński z  kl III d, a tuż poza podium znaleźli się Katarzyna Fabiszewska i Dominika Duda z kl I c.


161121091207.gif
Marta Ziemczyk i Sylwia  Olbryś autorki „najsmaczniejszych pierogów z mięsem”
cz
pon, 09 marca 2015 08:35
Data ostatniej edycji: 2015-03-09 08:37:10

 
161201033137.gif
 
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0