sobota, 19 sierpnia 2017 napisz DONOS@
Wyszukiwarka
Wczytanie
tekst płatny

Restauracja i sklep dla prawdziwych smakoszy

Syta Panna to miejsce jedyne w swoim rodzaju i nader chętnie odwiedzane przez tych wszystkich, którzy cenią niepowtarzalny smak tradycyjnych potraw i produktów garmażeryjnych, przyrządzanych według dawnych receptur. Teraz klienci firmy, słynącej w regionie i w całym kraju, będą mieli jeszcze większe powody do zadowolenia, bowiem w karcie restauracji pojawiło się mnóstwo nowości. Piątki to świeże owoce morza i największy w Łomży wybór ryb, sobota dania z wołowiny oraz cielęciny, a niedziela stoi pod znakiem potraw z kaczek, gęsi i innych gatunków drobiu. Poszerzyła się też oferta sklepu Sytej Panny, w którym można kupować i zamawiać na święta: faszerowane ryby, tradycyjnie wędzone wędliny, sery korycińskie, domowe przetwory i ciasta – wszystko pyszne i zdrowe, bo bez szkodliwych dodatków i środków konserwujących!

Kupując żywność czy stołując się w restauracjach coraz częściej zwracamy uwagę na to, co jemy, unikając szkodliwych substancji, sztucznych „polepszaczy” czy konserwantów. Zdają sobie z tego sprawę właściciele rodzinnej firmy Syta Panna, specjalizującej się w produkcji ciast i wyrobów garmażeryjnych. Stawiając na dawne przepisy, wyselekcjonowane produkty i najwyższe standardy na każdym etapie ich wytwarzania, sklep Syta Panna ma w swej ofercie nie tylko znakomite wyroby własne, jak faszerowane i marynowane ryby, ale też tradycyjnie wędzone wędliny z Podlasia, Małopolski i Litwy, sery korycińskie oraz domowe ciasta i przetwory. W okresie przedświątecznym w sprzedaży jest też dostępny duży wybór tradycyjnych potraw wigilijnych oraz ryb w najbogatszym wyborze, od śledzi do faszerowanego łososia, pstrąga czy karpia, co jest najbogatszą ofertą tego typu nie tylko w Łomży, ale i w regionie.

Nowości nie brakuje też w restauracji. W piątki, zgodnie z polską tradycją, w karcie królują, w dużym wyborze, ryby morskie i słodkowodne oraz świeże owoce morza. W soboty restauracja zaprasza miłośników najdelikatniejszej wołowiny oraz cielęciny w rozmaitych przepysznych kombinacjach, zaś w niedzielę dania główne będą opierać się na ptactwie, przede wszystkim na kaczkach i gęsiach, których mięso jest niezwykle cenione przez smakoszy. W ciągu tygodnia do standardowej oferty, obejmującej zestaw dnia: zupa, drugie danie i kompot w cenie 15 zł, też dochodzą nowości: dania kuchni orientalnej oraz śródziemnomorskiej, zawsze są też w karcie 2-4 dania dodatkowe, np. dziczyzna.
Jakość potraw i wyrobów Sytej Panny potwierdzają nagrody i wyróżnienia zdobywane w regionalnych i ogólnopolskich konkursach kulinarnych, w tym wielce prestiżowa „Perła”, przyznawana najlepszym polskim produktom opartym na tradycyjnych recepturach, a przede wszystkim rosnąca rzesza klientów firmy z Łomży, regionu i całego kraju.

Poszukiwani są też pracownicy, głównie panie 50+ z dużym doświadczeniem i pasją kulinarną, do nowo otwartego zakładu Sytej Panny, który pozwoli na poszerzenie jej oferty przy jednoczesnym utrzymaniu najwyższych standardów na każdym etapie produkcji.
Dlatego też, jeśli ktoś chce mieć na świątecznym stole najlepsze tradycyjne potrawy, lubi też dobrze i zdrowo zjeść na co dzień, również w miłej, przytulnej restauracji, to oferta Sytej Panny jest dla niego idealnym rozwiązaniem!

Syta Panna
ul. Konrada Wallenroda 13 (między Lidlem a szkołą podstawową nr 7)
18-400 Łomża

tel. 506-071-647 (w godzinach otwarcia restauracji: 10.00 – 20.00)
tel. 86 215-03-65
e-mail: siergiejewiczowka@o2.pl

www.sytapanna.pl lub na https://www.facebook.com/pages/Syta-Panna/431816070261375?sk=timeline&ref=page_internal


cz
pt, 05 grudnia 2014 12:32
Data ostatniej edycji: 2014-12-05 13:37:43

 
 
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0